FF777 VIP,Jili h1 register download,Lovejili 11,towing jili squad

ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Берое поглежда към шестицата с новия треньор

0
Хуанка Пинеда
Снимка: БТА

Отборът на Берое може да влезе в шестицата, ако спечели домакинския си мач със Спартак Варна в дебюта на новия си наставник Хесус Урибесалго в петък.

Разбира се, това няма да е лесно, тъй като ?соколите“ са хита през тази кампания и заемат четвърто място в класирането с 21 точки, със седем повече от заралии, които са осми.

Берое
Берое (Снимка: БТА)

Преди този предстоящ сблъсък обаче е важно да се отбележи, че публикациите за срив при варненци заради напускането на собственика им и дори заканите на играчите, че може и да не се качат в автобуса, с който ще тръгнат за Стара Загора в четвъртък, ако не им бъдат платени заплатите за август, категорично не отговарят на истината.

Според последни достоверни информации по-късно днес или най-късно до утре на обед на спартаклии ще им бъде платено, а освен това те са водили пълноценен тренировъчен процес в паузата на първенството под ръководството на временния си треньор Иван Цветанов, с който постигнаха две победи в последните два мача.

Отделно пък се знае, че когато едни футболисти имат да вземат пари, забравят за тях, след като стъпят на терена и са още по-озлобени да излеят гнева си и да играят добре, за да покажат по този начин на своите шефове, че са несправедливи към тях.

Така че приказки от рода на тези, че Спартак ще излезе разклатен под Аязмото, не кореспондират с действителността и със сигурност няма да заблудят беройци, които едва ли ще допуснат да са разконцентрирани или отпуснати, и по-скоро ще са пределно мотивирани и мобилизирани за жестока битка.

Хубаво е също, че в последните си три мача при Берое се забеляза израстване и подобрение в играта. Отборът бе лишен от точка ЦСКА от съдията, който измисли дузпа за съперника, но после спечели първата си домакинска победа за сезона, надделявайки над Славия и завърши наравно на неудобния терен в Кърджали, след като бе повел в резултата.

Сегундо Пачаме
Сегундо Пачаме (Снимка: БТА)

Позитивно впечатление оставят и последните нови попълнения – Исмаел Ферер по фланга и Фелипе Чакартеги в ариергарда, които загатват, че имат качества, с които могат да бъдат полезни на отбора, а феновете на Берое с нетърпение ще очакват и какво са им подготвили в атака очертаващия се като трансферна находка Хуанка Пинеда и човека за важните голове Леандро Годой.

За да имат обаче заралии спортно-технически аргументи за трите точки, те трябва да направят по най-добрия начин поне няколко неща.

Първото е да лимитират шансовете в атака на звездното дуо на съперника Ахмед Ахмедов и Антонио Вутов. Двамата са донесли с головете си всички точки на Спартак до този момент, а Ахмед е и голмайстор на елита с осем попадения, така че ще е изключително важно да се прекъсне взаимодействите между тях и двамата да бъдат обезличени.

Необходимо е също беройци да си сигурни в контрола на топката и нейното разиграване и да търсят и да намират пролуки между линиите на ?соколите“, които много често са близко една до друга в досегашните срещи, както и да се възползват бързината и скоростта на Пинеда и Ферер и да захранват с перспективни пасове тарана Годой.

Леанрдо Годой
Леандро Годой (Снимка: БТА)

Ако пък се позовем на фактите, те показват, че Берое се справи успешно със Спартак в последните им три мача в елита през сезон 2022/2023. Тогава беройци победиха на свой терен с 3:1, а във Варна бяха още по-категорични – 4:0. Последва двубой от плейофите в Стара Загора, който завърши 1:1.

Берое няма също загуба от Спартак у дома повече от 22 години, като в последните си пет мача пред своя публика записа 3 победи и 2 равенства. Тук обаче се налага да уточним, че в периода 2008/2009 – 2021/2022 двата противника не са се срещали помежду си в групата на майсторите.

Любопитно е още, че ако Берое спечели сега, ще запише две поредни домакински победи за първи път през този сезон. За последно отборът го постигна в плейофите на миналия шампионат, когато се наложи последователно над Етър с 3:0 и Пирин – 2:0.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ ?Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.