FF777 VIP,Jili h1 register download,Lovejili 11,towing jili squad

ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Шефът на Левски е изправен пред важно решение

0
Мустафа Сангаре
Снимка: БТА

В Левски получават възможност да завършат по подобаващ начин най-успешната си календарна година откъм изходящи трансфери.

Това ще се случи, ако до Нова година Мустафа Сангаре бъде продаден на египетския гранд Ал Ахли Кайро, който проявява сериозен интерес към него.

Мустафа Сангаре
Мустафа Сангаре (Снимка: БТА)

При положение че се стигне до сделка, ?сините“ ще увеличат рекордните си приходи от продажба на свои играчи през 2024-та, които започнаха през януари и февруари с трансферите на Роналдо и Уелтон в Русия и Япония. После Дарлан бе трансфериран в Китай, през лятото Хосе Кордоба и Пламен Андреев заминаха съответно за Англия и Нидерландия.

Ако се вярва на написаното за парите, които Левски получи за петимата, в клубната каса са влезли над 11 милиона евро, нещо което никога не се е случвало в клуба в рамките само на осем месеца.

Сега обаче възниква въпроса трябва ли отборът на народа да се раздели и с гиганта Сангаре, който дойде през лятото и бързо се утвърди в състава.

Сангаре направи впечатляващ тандем в предни позиции с национала Алекс Колев и има огромно влияние върху отбора със своите голове, асистенции и отигравания, които помогнаха на Левски дълго време да бъде лидер, а в момента да е на второ място.

Същото се отнася между другото и за Колев.

Като цяло обаче остава впечатление, че в тима дълго мечтаеха за такова дуо на върха на атаката, а ето че в момента се създават предпоставки то да бъде бързо разбито.

Разбира се, последната дума за бъдещето на Сангаре ще има Наско Сираков и тя ще е съобразена изцяло с финансовата страна на евентуалното предложение за нападателя, както и с неговото лично желание.

Станислав Генчев
Станислав Генчев (Снимка: БТА)

Що се отнася до Станислав Генчев, той едва ли ще бъде доволен, ако изгуби Сангаре, тъй като през всеки трансферен прозорец трудно може да бъде привлечен такъв качествен футболист, който да е свободен агент, а отделно Мустафа пасна и на състава.

Да не забравяме обаче, че футболът е и бизнес, а Левски трябва да продължи да извършва неотложни плащания, макар че през последните две-три години задълженията започнаха да намаляват и по всичко изглежда, че ако се продължава със същите темпове не е далеч денят, в който клубът вече няма да има дългове.

Справка с реномирания германски уеб сайт Transfermarkt показва, че той оценява Сангаре на 200 000 евро и подобна сума към момента сякаш изглежда скромна за качествата и потенциала на французина.

Не е трудно обаче да се предположи, че ако Мустафа показва постоянство в изявите си, още до Нова година неговата трансферна цена ще поскъпне, а това че има договор до лятото на 2027 година ще позволи на Левски да се пазари за повече пари за него.

Така че задачата на Наско Сираков ще е изключителна тежка, тъй като в един момент Левски ще е на път да вземе добри пари за Сангаре, но от друга страна, ако той повишава цената си, е възможно да продължи да го прави и напролет и едновременно с това да помага на отбора да преследва голямата си цел.

Левски
Левски (Снимка: БТА)

Обратното – ако Сангаре си тръгне през зимния трансферен прозорец, много по-трудно може да бъде и намерен равностоен негов заместник, тъй като предвид дълговете Левски все още не може да си позволи да плаща сериозни трансферни суми за стойностни играчи, а пък качествени такива с изтекъл договор по-трудно се намират през зимата, отколкото през лятото.

Абстрахирайки се от всичко казано дотук, на този етап ще е най-важно Мустафа Сангаре да продължи с головете си и да е полезен на Левски, докато очаква да види какво ще стане през декември или януари.

При всички положения обаче и двата варианта биха устроили Сангаре – ако остане, може да влезе в историята като един от тези играчи на Левски, които са върнали шампионската титла на стадион ?Георги Аспарухов“ след 16 години, а ако напусне, ще приеме ново предизвикателство и ще получава в пъти по-голяма заплата.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ ?Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.